De omgeving van Benissa en Calpe

Een uniek microklimaat

Veel mensen verblijven hier graag vanwege het bijzondere klimaat. Het gebied tussen Denia en Benidorm heeft een hoog aantal zonuren per jaar. Door de hoge bergen de Montgo en de Bernia ontstaat er een microklimaat. De streek is bekend over de gehele wereld om zijn relatief zachte, warme zomers en milde winters, met veel zonuren en weinig neerslag. De neerslag die er valt is echter voldoende voor een prachtig mooie groene omgeving.

Verken de kust & het binnenland van de Costa Blanca

Zowel de kust als de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tussen Altea en Denia. Benissa Costa en Calpe zijn gelegen tussen deze twee plaatsen. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol wijngaarden, olijf-, amandel-, sinaasappel- en pijnbomen. In een aantal dorpen in de buurt is hoogbouw aan banden gelegd, wat zorgt voor een sfeervolle en authentieke omgeving.
De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken. Het strand la Fustera ligt vlakbij de Studio en is ideaal voor ieder. Vanuit appartement ORO in Calpe heeft u prachtige vergezichten over zee en de kustlijn.

Ontdek de levendige markten van de Costa Blanca

In de omgeving zijn veel leuke marktjes die druk worden bezocht door de bewoners uit de streek. De weekmarkten in Calpe, Moraira en Javea voor etenswaren, maar ook vindt u hier kleding en schoenen, tassen, strooien hoedjes, zonnebrillen en nog veel meer. In de sfeervolle oude centrums van Calpe en Benissa kunt u op zaterdag in de voormiddag terecht voor al uw groenten en (exotisch) fruit. De grootste rommelmarkt -rastro- van de omgeving in Jalon biedt voor ieder wel wat wils. Onder de bomen lekker scharrelen naar snuisterijen, sieraden, horloges, een nieuwe tas of jurk of gewoon gekke rommel die later nog antiek blijkt te zijn… Natuurlijk na afloop een drankje en tapaatje in één van de gezellige barretjes rondom de markt.

Wandelen in de omgeving van Calpe en Benissa

Wandelaars kunnen volop genieten van de bergen (Montgo, Bernia, Olta, Coll de Rates, Aitana) in het achterland met de schilderachtige dorpjes. Vergezichten om nooit te vergeten! Of u loopt over het kustpad van Benissa naar Calpe waar u kunt genieten van de zon en zee.

Verken de omgeving per fiets

Als u wilt fietsen in de omgeving adviseren wij een elektrische fiets te huren. Dit kan in de omgeving bij verschillende punten. In Calpe en Moraira zijn bijvoorbeeld diverse verhuurbedrijven, vaak ook Nederlands sprekend. Behoort u tot de ‘echte’ wielrenners, nou… dan zijn er hier in de omgeving nog wel wat uitdagingen aan te gaan!

Proef de culinaire hoogtepunten

Overal vindt u leuke Spaanse tentjes en terrassen. In de oude centra van de steden en dorpen maar ook in de bergen waar vaak op houtskool wordt gegrild. In de baaitjes en de kustplaatsen zijn ook hippe terrassen met loungemuziek en tip-top moderne gerechten te vinden. Gaat u maar op onderzoek uit. Het aanbod zal u zeer zeker niet tegenvallen!

Tips

In beide woningen vindt u veel informatie, tips en adresjes van bars tot sterrenrestaurants. Een extra tip: stap in de auto en ga even weg van de kust. Bijna elke gelegenheid in de dorpjes is zeer goed qua prijs-kwaliteit en de ritten zijn prachtig. Gasten die eerder in de Studio zijn geweest, hebben ook al leuke tips achtergelaten. Nog vragen? Stuur ons een berichtje!